Selecteer een pagina

Diensten

Hieronder staan enkele voorbeelden waar opdrachtgevers mij voor vragen.
Contact

Organisatieadvies en verandermanagement

Als bestuurder krijg je geplande of ongeplande veranderingen niet doorgevoerd omdat de medewerkers alle veranderingen meer dan zat zijn. Of je boekt wel succes op korte termijn maar na enkele maanden lijkt de verandering verdampt en gedraagt iedereen zich weer op de oude manier.

Zelfsturing

Zelfsturing werkt alleen als het wordt ingezet als middel om een doel te bereiken. Zelfsturing als doel op zich is gedoemd om te mislukken.
De kaders van zelfsturing of zelforganisatie vormen het uitgangspunt en vertrouwen en professionaliteit de basis. Omdat de term zelfsturing veel emoties oproept en fanatieke voor èn tegenstanders kent, heb ik het liever over de voorwaarden van een succesvol team, namelijk verantwoordelijkheid, bewegingsvrijheid en de ruimte voor lerend vermogen.

Procesbegeleider

Samen met de opdrachtgever kies ik een methodiek die de juiste koers versterkt en past bij de deelnemers. Tijdens het groepsproces heb ik ook oog voor persoonlijke processen. We creëren een sfeer waarin we toewerken naar inclusieve besluitvorming en we de wijsheid van de minderheid aan een meerderheidsbesluit toevoegen. Ik werk met de bovenstroom èn met de onderstroom.

Coaching on the job

Heb je als medewerker het gevoel dat je niet floreert in je werk of erger je je aan het irritante gedrag van een collega of leidinggevende? Begrijp je je eigen gedrag niet omdat je reageert op een manier die niet bij je past? 
Bovenstaande vraagstukken bekijk ik met een systemische bril en daarom ga ik op zoek naar patronen in het (organisatie)systeem.
 
Het is mijn doel om de oorsprong van het patroon op te sporen zodat je het kunt gebruiken als hefboom in de ontwikkeling van jouw vraagstuk. Als dit lukt kun je ermee aan de slag en bewegingen in gang zetten zodat je weer in je werk floreert. 
Jij bepaalt wanneer het traject geslaagd is en daarmee bepaal jij ook het aantal gesprekken.

Loes ken ik als een gedreven mens op zoek om samen met jou je talenten te ontdekken. Loes heeft mij gecoacht om op verkenning te gaan naar mijn kracht en waar mijn valkuilen liggen. Ik ken Loes als coach die spiegelt, op onderzoek is naar, niet schroomt te confronteren, talenten benoemt en dit doet op een prettige manier waarbij ze je in je waarde laat. Bedankt Loes dat je me weer een stap verder hebt gebracht.
Margreet de Jong

Wat Loes vooral kenmerkt is haar betrokkenheid, daadkracht en ondernemerschap. Loes is helder in haarcommunicatie, weet mensen te bewegen en verbindingen te leggen en zo organisaties te ondersteunen in veranderingsprocessen. Ik kan Loes dan ook warm aanbevelen, zeker ook in ingewikkelde situaties waarin de vraag misschien niet zo duidelijk is. Loes zal dan coachend eerst samen met je de kluwen ontwarren en je ondersteunen om de gewenste oplossingsrichting te formuleren.
Stephanie Vallianatos

Ik ken Loes als een daadkrachtige, resultaatgerichte manager die stuurt op basis van visie en mensenkennis. Ze is een heldere communicator en een oprecht mens.
Mirjam Hagen

Het lijkt wel of Loes er net zo graag als jijzelf achter wil komen waarom iets wel of niet voor je werkt. Ze vraagt door en heeft er plezier in om er samen met jou eventuele blokkades op te sporen en te ontmantelen. Een coaching gesprek met Loes heeft mij weer op weg geholpen. Dank je wel Loes!
Annet Prins

Als kwartiermaker sociaal wijkteams was Loes anderhalf jaar m’n directe collega. Ze heeft zichtbaar plezier in ingewikkelde vraagstukken die ze met een scherp strategisch inzicht bekijkt en waarin ze op een natuurlijke wijze orde aanbrengt. Door vraagtekens te zetten bij aannames en stellingnames en door soms een geheel afwijkend standpunt in te nemen, brengt Loes mensen in beweging. Soms scherp in de formulering, maar altijd in verbinding blijvend. In het ontwikkelproces van de sociaal wijkteams was eigenaarschap en verantwoordelijkheid bij en initiatief van medewerkers haar uitgangspunt. Daarnaast is Loes ook een echte “hands-on” collega die ook in praktische regelzaken haar mannetje staat. Ik heb Loes ervaren als een hele fijne, betrokken en betrouwbare collega.
Addy van der Zande

Loes is recht door zee, helder in denken en een echte aanpakker. Komt afspraken na en durft ook lastige onderwerpen te benoemen en bij de kop te pakken. Daarnaast is Loes een prettige persoon om mee te werken.
Fons Groen

Ik heb Loes gevraagd om als procesbegeleider een klankbordgroep te ondersteunen in het nadenken over hun rol en functie. Het was een inspirerende dag waar Loes mensen met rust en ruimte en precies de juiste methodiek op de juiste koers heeft weten te zetten. Daarin had zij oog voor het persoonlijke naast het groepsproces. Loes heeft een warme persoonlijkheid en zorgt voor een goede sfeer, waar mensen zichzelf mogen zijn en er ruimte ontstaat om hun eigen waarden naar voren te laten komen.
Gitta van der Linden

Het geheim van de effectiviteit van Loes is een goede balans in aandacht voor mensen en resultaten. Zij heeft hart voor de zaak, vooral als het gaat om mensen in een achterstandsituatie die het niet op eigen kracht redden of met wat extra hulp zo veel meer zouden kunnen bereiken. Empowerment van mensen en teams én optimalisatie van bedrijfsvoering is voor Loes de sleutel tot echte verandering. Daar gaat ze voor.
Peter Rozemond

Met humor en gerichte vragen of instructies komt Loes snel tot de kern van je vraagstuk. De gesprekken met Loes vond ik inspirerend: met nieuwe inzichten, stof tot nadenken en praktische tips ga je de deur uit.
Carolien Huizinga

Professional in de gezondheidszorg