Selecteer een pagina

Loes van Weert

"People don't care how much you know until they know how much you care"
Contact
Graag stel ik me kort voor. Mijn naam is Loes van Weert, geboren in ‘Hotel de Wereld’ in Wageningen. Tijdens mijn geboorte bood ‘de Wereld’ vanwege de woningnood huisvesting aan twee gezinnen. En nu, als ik tijdens mijn werk verschillende werelden kan verbinden ben ik helemaal in m’n element.

In 1980 ben ik in Rotterdam in de thuiszorg aan het werk gegaan als leidinggevende en van het begin af aan was ik betrokken bij allerlei fusies en veranderprocessen.

Op mijn dertigste zorgde ik als alleenstaande moeder voor twee kleine kinderen. De omstandigheden waren complex want in die tijd ontbrak kinderopvang en mijn familie woonde niet in de buurt. Dit vroeg om een strakke organisatie.

Mijn hunkering naar kennis kon ik deels bevredigen door interne trainingen te volgen maar mijn geluk kon niet op toen ik op mijn 40e startte met de voortgezette opleiding Management, Organisatie en Beleid. Met de theorie en de ervaringen van medestudenten begreep ik eindelijk waarom mijn manier van leidinggeven zo succesvol was, vooral tijdens veranderingen.

Het studeren beviel mij zo goed dat ik op mijn 50e ook een Master degree heb behaald. Dit was tegelijkertijd voor mij het moment om uit te vliegen en Thuiszorg Rotterdam te verlaten. Nadat ik  intramurale ervaring in de regio Den Haag heb opgedaan ben ik weer teruggegaan naar Rotterdam waar ik mij heb ingezet als directeur van een expertisecentrum voor emancipatie en participatie. Toen in 2012 de subsidie wegviel en ik de organisatie moest ontbinden ben ik verder gegaan als zelfstandig ondernemer.

De rode draad in mijn loopbaan is ontwikkeling en groei, oftewel het versterken van eigen kracht. Ik richt mij op het vergroten van het verandervermogen van de medewerkers, om in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden in de markt.

Mijn opdrachtgevers zijn bestuurders in het sociaal domein die geplande of ongeplande veranderingen niet doorgevoerd krijgen omdat de medewerkers alle veranderingen meer dan zat zijn. Voor deze bestuurders breng ik processen op gang met als resultaat medewerkers die met passie en plezier werken, voldoening uit hun werk halen en waardevol zijn voor de organisatie. Omdat effectief zijn vooral een kwestie is van “zijn wie je bent en doen wat je graag doet” richt ik me op het versterken van persoonlijk leiderschap oftewel een zelfstandige en proactieve, ondernemende houding. Versnellen waar kan en vertragen waar nodig. Ik luister, analyseer, orden en duid.

Opdrachtgevers zeggen over mij dat ik snel het vertrouwen van de medewerkers win en een vervelende boodschap op een positieve manier breng waardoor medewerkers zich krachtig voelen.

Wat kun je van mij verwachten?
Verwacht van mij geen dikke adviesrapporten, die belanden meestal ongelezen in een la, wat ik wel te bieden heb is ruim 30 jaar ervaring met veranderingsprocessen in zorg en welzijn op tactisch en strategisch niveau.

Een nieuwe start, een nieuwe kans voor iedereen, dat is wat mij drijft. Niet iedereen heeft een vlekkeloze start en een warm nest is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar al te vaak spelen gezondheid en conflicten een te grote rol in een mensenleven. Toch geloof in de kracht van het individu, in de kracht van relaties en van systemen, ook na een slechte start. Hotel de Wereld is mijn metafoor, hier ben ik geboren, hier stond mijn wieg. We kennen Hotel de Wereld omdat hier in 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter een feit werd.

Voor mij staat Hotel de Wereld symbool voor het overbruggen van conflicten en het verbinden van verschillende werelden, voor een nieuwe start, voor toekomstperspectief, kortom een nieuwe kans voor iedereen.

Ik geloof in persoonlijke groei door het overwinnen van moeilijkheden, de moed om oude patronen te doorbreken wanneer deze je belemmeren. Groeien door het onbekende te omarmen en door groots te blijven dromen, altijd! Ook al realiseer je je droom niet helemaal, ze brengen je verder dan ooit, verder dan je zelf had gedacht.

Dit alles geldt ook voor mij persoonlijk. Ook ik ben gevormd door mijn opleidingen en werkervaring maar tevens door de grote en kleine hindernissen in mijn leven. Achteraf  ben ik daar dankbaar voor want maar zonder deze bagage was ik nooit geworden wie ik nu ben, mezelf.

In mijn werk richt ik me op het versterken van persoonlijk leiderschap en het vergroten van het verandervermogen van medewerkers. Zo breng ik medewerkers en daarmee organisaties in beweging. Dit alles in een “lerende omgeving” waarin een sfeer van onderling vertrouwen en openheid vooropstaat.

Soms praat ik met het hoofd en soms met het hart, want zoals Theodore Roosevelt al zei:
“People don’t care how much you know until they know how much you care”